Net zoals een wagen moet een aanhangwagen jaarlijks gekeurd worden. Voorafgaand aan deze keuring krijgt een aanhangwagen best een onderhoud. Dit verlengt de levensduur van uw aanhangwagen en vermijdt onverwachtse grote kosten. 

 

In onze eigen werkplaats hebben wij 5 techniekers die hiervoor instaan.

Bovendien bieden wij ook een keurservice aan. Verlies niet langer uren kostbare tijd aan de keuring. Wij keuren uw aanhangwagen binnen de dag.

 

 

Wat gebeurd nu juist tijdens zo’n jaarlijks onderhoud?

 

1. Remmen 

Essentieel is een goede werking van de remmen. Remmen dienen elke jaar te worden onderhouden. dit doen wij door de remmen op te schuren en vervangen indien nodig. Met onze remtestbank kunnen wij het verschil op de remmen meten en perfect afstellen. Zo raakt u moeiteloos door de keuring.

2. Banden 

Banden worden jaarlijks gecontroleerd en vervangen indien nodig. Wanneer banden te veel afgesleten zijn kan dit een negatieve invloed hebben op de baanligging en verbruik van de aanhangwagen. Ook voor de keuring dienen deze in goede staat te zijn.

 

3. Koppeling en oplooprem

Tijdens een onderhoud controleren wij grondig de koppeling en oplooprem. Op een koppeling kan na veel gebruik speling zitten, dit kan gevaarlijk worden. Ook de schokdemper is van groot belang, deze zorgt ervoor dat een aanhangwagen niet klopt bij het rijden en remmen aan de wagen.

4. Verlichting 

Vanzelfsprekend wordt de verlichting gecheckt en hersteld indien nodig.

5. Chassis

standaard checken wij de aanhangwagen ook aan het chassis, assen en dissel op eventuele scheuren. hiervoor kan u afgekeurd worden. Wij kunnen deze scheuren met een gepast certificaat terug lassen en versterken 

 

 

Wilt u graag uw jaarlijks onderhoud inplannen?
Neem contact met ons op, dan leggen wij samen met u een afspraak vast